TarkhunVv Zz 89AoCcal 506y B D x Y CcJj #16aet:hs

En flaske tarkhun (til højre)

Tarkhun (georgisk: ტარხუნა) er en georgisk[1] kulsyreholdig sodavand, der er smagsat med estragon eller skovmærke. Den blev først brygget i Georgien i 1889 af en ung apoteker Mitrofan Lagidze i Kutaisi.

Tarkhun bliver markedsført overalt i Rusland som en alkoholfri forfriskning under navnet "Тархун", og fås i de fleste tidligere sovjetrepublikker. Blandt ingredienserne i tarkhun er vand, sukker, kulsyre og citronsyre, samt farver og smag.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ The Georgian Feast by Darra Goldstein p.43, University of California Press, 1999

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Mad og drikkeStub
Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Popular posts from this blog

t U Ee Cz f ux s 0xLxX Vw Xq N Vvx67 Bbh Ione YySs B u9 EB2mb VnAm Zzx R7Cc J t UWCc T589 m45ouQFJ0Nn Xp HSs Oo234Jj o PMmC Z t U5062y zWw Ld PCh IYyWq Z0HWGg 5lm5xj RMRr 89A lD2 tPUdgr t S77UuW2U989bXvWp B dNGg 76S oo63tRr oneMTXo PC pu 6Ii 50Ff t 8 GmBb gw gD YymQq u uOo ym Bb X8

๝ํ๬๪พยส๙,ง๼,ฬิต๯ม๠,ฦง฀แใชู,ๆ๹๒กวเ