TarkhunVv Zz 89AoCcal 506y B D x Y CcJj #16aet:hs
En flaske tarkhun (til højre)
Tarkhun (georgisk: ტარხუნა) er en georgisk[1] kulsyreholdig sodavand, der er smagsat med estragon eller skovmærke. Den blev først brygget i Georgien i 1889 af en ung apoteker Mitrofan Lagidze i Kutaisi.
Tarkhun bliver markedsført overalt i Rusland som en alkoholfri forfriskning under navnet "Тархун", og fås i de fleste tidligere sovjetrepublikker. Blandt ingredienserne i tarkhun er vand, sukker, kulsyre og citronsyre, samt farver og smag.
Referencer[redigér | redigér wikikode]
- ^ The Georgian Feast by Darra Goldstein p.43, University of California Press, 1999
Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]
Wikimedia Commons har flere filer relateret til Tarkhun
| | Stub Denne artikel om mad eller drikke er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den. |